RSS

Մեծ Պահք. Ի՞նչ պատրաստել այսօր:

05 Mar

բրնձով փլավԵկեք միասին որոշենք, թե ինչ պատրաստել այսօր` Պահքի 3-րդ օրը: Չէ որ նույնիսկ Պահքի ժամանակ կարելի է համեղ կերակուրներ պատրաստել: Առաջարկում եմ այս անգամ պատրաստել Գազարով եւ բրնձով փլավ:

Դրա համար մեզ անհրաժեշտ է.

  • 1-2 հատ գազար
  • 1 բաժակ բրինձ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 3-4 գկուխ սխտոր
  • 1 ճ/գ տոմատի մածուկ
  • ձեթ
  • աղ
  • համեմունքներ (շաֆրան, 1 թ/գ քարի, կես թ/գ անիսոն)
  • 2 բաժակ ջուր

Սկզբում պետք է միջին չափսի քերիչով քերել գազարը, կտրատել սոխը, այնուհետեւ տապակել բանջարեղենը ձեթի մեջ: Երբ գազարը մի փոքր կփափկի, գդալի ծայրով շաֆրան ավելացնել, 1 թ. գդալ քարի, կես թ. գդալ անիսոն (ըստ ցանկության): Նոխորոք լավ լվանալ բրինձը, ավելացնել այն տապակվող բանջարեղենի վրա, լավ խառնել, 2 րոպե տապակել եւ վրան լցնել ջուրը (տոմատի մածուկով բացած), ավելացնել աղ եւ եփել մինչեւ որ բրինձը պատրաստ կլինի: Կարող եք ըստ ցանկության ավելացնել նաեւ մի քանի գլուխ սխտոր (առանց մաքրելու, պարզապես լավ լվացեք այն եւ այդպես գցեք եփվող բրնձի մեջ):

Բարի ախորժակ:

Հ.Գ. Եփելուց եւ ճաշակելուց հետո, չմոռանաք կիսվել տպավորություններով: 🙂

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: